Почетна Тагови обновлива енергија

Таг: обновлива енергија

Heineken се обврза на нула емисија на јаглерод диоксид до 2040...

0
Компанијата HEINEKEN се обврза да оствари нула емисија на јаглерод диоксид во производството до 2030 година, а во целокупните процеси до 2040 година. Ова...

Facebook сега користи 100% обновлива енергија

0
Токму навреме за Денот на планетата Земја од Facebook објави дека сите нивни операции сега се одвиваат користејќи 100% енергија од обновливи извори. Социјалната...

Иновативна технологија ќе ги претвори ридовите во Велика Британија во џиновски...

0
Компанијата RheEnergize создаде систем кој ридовите во Обединетото Кралство ќе ги претвори во вистински џиновски батерии. Нивниот систем функционира така што посебна течност...

Во Данска ќе се гради првиот енергетски остров во светот

0
Данска на Северното Море ќе го гради првиот енергетски остров во светот, на кој ќе се произведува струја за 3 милиони домаќинства, а ќе...

Јапонија сака да стане карбонски неутрална до 2050 година

0
Јапонија има за цел да стане карбонски неутрална до 2050 година. Премиерот Јошихиде Суга вети дека владата си задала цел да ја намали емисијата...

Обединетото Кралство планира до 2030 година да користи само енергија од...

0
Британскиот премиер, Борис Џонсон, ги потврди плановите на владата целата земјанда се напојува со енергија произведена од турбини на ветар до 2030 година. Во...

Македонски Телеком ќе користи обновливи извори на енергија за своите дата...

0
Македонски Телеком постави сопствен систем за производство на енергија од сончево зрачење на најголемиот дата центар во Скопје. Системот се состои од 148 соларни...

Apple го претстави десетгодишниот план – до 2030 година сакаат да...

0
Apple најави дека до 2030 година ќе стане карбонски неутрална компанија, односно дека нивното влијание врз околината ќе биде занемарливо. Нивниот план го појасни...

Секој нов кров во Виена ќе произведува чиста енергија

0
Австрија си зададе цел да вгради фотоволтаични системи на милиони кровови, а во тоа секако ќе помогнат најновите измени и дополнувања на градежните дозволи...

Кенија ја изгради најголемата фарма на ветар во Африка

0
Кенија ја изгради најголемата фарма на ветар во Африка. 365-те огромни турбини ќе го зголеми производството на електрична енергија во земјата за 13%. Кенија...