Почетна Тагови образование

Таг: образование

Речиси секој наставник користи дигитални алатки во наставата, покажа најново истражување...

0
237 од вкупно 250 анкетирани наставници во основните училишта или 95% се изјасниле дека користат дигитални алатки за време на наставата. 13 наставници посочиле дека ваквите онлајн...

Канадското училиште Maple Bear, најголемата глобална франшиза на полето на образованието,...

0
Подготвувањето на децата за доживотно учење, успех и станување на глобален граѓанин, претставува темел на канадската едукативна методологија, која ја направи Канада една од...

Зошто образовниот систем на Финска е еден од најдобрите во светот?

0
Децата можат да посетуваат предучилишни програми кои се субвенционирани од владата, каде што учат преку игра. На крајот на средното образование учениците треба да...

Финските ученици не добиваат оценки и не пишуваат домашна работа, а...

0
Сите знаеме за стереотипот дека напорната работа, меморирањето и работната етика е причината зошто некои нации како Кина, Сингапур и Јапонија редовно се рангираат...

Расте бројот на македонски ученици кои немаат основна писменост!

0
„Прегледот на системот за оценување и евалуација во образовниот систем“ за кој на денешната работилница дискутираа претставници од образовниот сектор, повикува на подоследно оценување...

Децата во Сингапур повеќе нема да се рангираат според оценките

0
Сингапур долго време постигнува одлични резултати во образованието преку методи како постојаното повторување и учењето долги часови за да се постигнат одлични резултати на...

Преседан во историјата на човештвото – роботот Пепер ќе оди во...

0
Роботот Пепер ќе се појави пред Комитет за образование во британскиот парламент. Ова ќе биде прв пат во историјата на човештвото робот да се...

Децата се помалку учат од книги, ова им е најбитниот учител

0
Иако начинот на образование, за жал, не се менува ни со приближна брзина како што технологијата ги менува нашите животи, Интернетот и достапноста на...

Девет нешта кои ја обликуваат иднината на образованието

0
Учениците ќе учат во природа, ќе користат дигитални уреди и ќе го слушаат предавањето на професор по избор. Вештините нема да се оценуваат на...

Еве зошто Финска е една од најсреќните земји во светот

0
Финска е една од најсреќните земји во светот, а еве и зошто. Како прво, на родителите во Финска им плаќаат за да се грижат...