19.8 C
Skopje
недела, октомври 1, 2023
Почетна Тагови професии

Таг: професии

Ова се битолчаните кои заработуваат од спорт, а не се спортисти!

Овие тројца битолчани, вистинско чудо е ако во ист ден од годината ги лоцирате во градот во кој се родени и во кој имаат...

Десет професии кои ќе бидат најбарани во следните пет години

Ширењето на автоматизацијата неминовно ќе внесе одредени промени на пазарот на труд, пред се укинување на позициите со мануелни работи кои во иднина може...

Ова се топ пет најдобро платени професии во Македонија

Државниот завод за статистика ги објави податоците за најдобро платените професии и работни места во Македонија. Од податоците може да се види дека платите...

Десет професии кои нема да постојат по 20 години

Нема индустрија која не е засегната од влијанието на технологијата. Некои работници како што се диспечерите имаат поголем ризик од компјутеризација отколку други затоа...

Десет високо платени професии за кои не знаевте дека постојат

Секој знае што работат докторите или пожарникарите, но дали некогаш сте слушнале за човек кој лечи со техниката ајурведа или за хипотерапевт? Овие професии...

За 25 години нема да постојат 40% од денешните професии

Во текот на следните 25 години луѓето нема да извршуваат 40% од професиите кои постојат денес, и затоа е важно уште сега да се...

Шест професии кои секој ќе ги посакува во 2040 година

Ако сте нов родител или сте склони кон апстрактни теории, најверојатно сте поминале неколку ноќи прашувајќи се какви работни позиции ги очекуваат оние кои...

Професии од иднината – би работеле ли некоја од нив?

Влијанието од дигиталните технологии на нашите животи веќе е големо. Денес постојат професии кои не постоеја до пред десетина години, но какви се предвидувањата...

НАЈПОПУЛАРНИ