Почетна Тагови птици

Таг: птици

На птиците во Нов Зеланд ќе им требаат 50 милиони години...

0
Откако пред 700 години стигнале на Нов Зеланд, луѓето во толкава мера ја имаат уништено тамошната популација на птици што за да се опорават...

Хрватската пошта претстави поштенски марки кои може да се слушаат

0
Хрватската пошта  пушти во оптек потешнски марки од серијата „Europa". Птиците се годинашната тема на поштенските марки кои ги издаваат сите европски поштенски оператори,...

Дефинитивно сме ја загадиле целата планета – пронајдена пластика и во...

0
Научниците се загрижија кога открија траги на фталати (соединенија кои ги има пластиката) во јајца пронајдени на Арктикот. Фталатите на човечкиот организам делуваат така...

Кина направи дронови птици со кои ќе ги шпионира Кинезите

0
Јата од птици-дроновина небото над Кина ќе бидат опремени со високотехнолошка технологија за надзор. Таканаречената програма за „птици шиони“, како што пишува South China...