-2.2 C
Skopje
четврток, јануари 27, 2022
Почетна Тагови стратегија

Таг: стратегија

ЕУ разработи стратегија за да стане сериозен конкурент на САД и...

Европската комисија претстави дигитална стратегија со која Европа ќе стане важен учесник на полето на дигитализацијата, каде што моментално засотанува зад САД...

Виена има најдобра стратегија за развој во паметен град

Се повеќе мали градови се стремат да станат паметни, а најголема просечна оценка за тоа имаат азиските градови. После нив следуваат градовите во Северна...

Народната банка ја подготвува првата национална стратегија за финансиска едукација на...

Народната банка е домаќин на првата официјална мисија во рамките на проектот за техничка помош за финансиска едукација на Организацијата за економска соработка и...

Apple подготвува радикални промени во дизајнот на iPhone

Apple имаше фантастичен план со кој сака да го зголеми уделот на пазарот за паметни телефони и да оствари дополнителен профит со комбинација од...

Шест правила за успешно преговарање на Иванка Трамп

Упсешната жена-претприемач и ќерка на американскиот претседател, Иванка Трамп имала многу прилики за ги усоврши своите вештини за преговарање. Како што вели самата, нејзиниот...

Volkswagen планира да стане поефикасен и да заштеди 2,6 милијарди евра

Германскиот автомобилски бренд Volkswagen има за цел да ја подобри ефикасноста во работата со можност за заштеда на вкупно 2,6 милијарди евра до 2025...

Linkedin анализираше 3.000 огласи за работа и направи водич како да...

Во обид да се откријат тајните за вработување во една од најдобрите стартап компании, LinkedIn проучуваше повеќе од 3.000 огласи за работа. Преку своето...

Подобра еколошка инфраструктура, една од целите на новата стратегија на ЕБРД...

Кон крајот на годината се очекува да биде одобрена новата стратегија за Македонија на Европската банка за обнова и развој, за која разговараа денеска...

Земјоделието во фокус на новата стратегија на Светска банка за Македонија

Светска банка започнува со подготовка на новата стратегија за партнерство со Република Македонија, во која што земјоделството е високо на листата на приоритетни сектори,...

Што очекуваат купувачите од персонализираниот маркетинг?

Секој што некогаш добил ирелевантна понуда која не ја барал, а има врска со нешто што претходно го направил на Интернет знае колку е...

НАЈПОПУЛАРНИ