Почетна Тагови Токио

Таг: Токио

Облакодер што личи на запален факел ќе биде највисоката зграда во...

0
Облакодер висок 390 метри, чиј дизајн е инспириран од разгорен факел, ќе стане највисока зграда во Јапонија. Облакодерот ќе се наоѓа над плоштад засаден...

Официјално одложени Олимшиските игри во Токио

0
Олимписките игри во Токио се одложени поради панедмијата на корона вирусот. Олимписките игри, 32. по ред, требаше да се одржат од 24 јули до...

Како Токио ќе ја искористи технологијата за да ги трансформира Олимписките...

0
За Олимписките игри во 2020 година Токио ќе користи 100% обновлива енергија. За стадионите и Олимпиското село ќе се користи енергија од ветар и...

Токио е прогласен за најбезбеден град во светот

0
Токио е прогласен за најбезбеден град во светот според способноста на градовите да се соочуваат со сите видови проблеми - од климатските катастрофи до...

Токио ги претстави медалите за Олимписките игри направени од стари мобилни...

0
Медалите за Олимписките игри во Токио во 2020 година беа претставени денеска, точно една година порано од почетокот на Игрите. Откривањето на медалите, кои...

Организаторите на Олимписките игри во Токио ги претставија роботите кои ќе...

0
Организаторскиот комитет за Олимписките и Параолимписките игри во Токио во 2020 година го објави стартувањето на својот нов проект наречен Tokyo 2020 Robot Project....

Медалите за Олимписките игри во Токио во 2020 година ќе бидат...

0
Како што ги заменуваме гаџетите со се понови и поубави, застарената технологија станува глобален проблем. Електронскиот отпад може да биде и многу вреден и...

Токио ќе постави роботи во метрото за да им помагаат на...

0
Јапонија ќе постави роботи во подземната железница вo Токио за да им помагаат на туристите во пресрет на Олимписките игри во 2020 година. Роботите...

Јапонија сака Олимписките игри во Токио да бидат „најзелените“ досега

0
Јапонија сака Олимписките игри кои ќе се одржат во Токио во 2020 година да бидат најзелените досега. Енергијата која ќе се користи за Олимписките...

Јапонија ќе заработи 15 милијарди долари од Олимписките игри

0
Токио е подгoтвен за почетокот на Летните олимписки игри во 2020 година, а проценките на организаторите се дека Земјата на игрејсонцето од најголемиот спортски...