0 C
Skopje
среда, април 1, 2020

Дневни Архиви: јуни 25, 2019

Путин продолжи забраната за увоз на храна од ЕУ до 2020

Руската влада е задолжена да обезбеди спроведување на мерките за спроведување на оваа уредба и, доколку е потребно, со поднесување предлог за менување на...

Мобилната апликација „Challenger“ ќе ги наградува граѓаните за да го спречат загадувањето на воздухот

Мобилната апликација „Challenger“ има една главна цел – да ги натера луѓето да ги остават своите автомобили дома и да ги мотивира да пешачат...

Љубљана за неколку години ќе биде град без отпад!

Љубљана е првиотѕ европски главен град кој се обврза да стане град без отпад (zero-waste), пишува Guardian. Се започна во 2002 година со селектирање...

НАЈПОПУЛАРНИ