Почетна Тагови претприемач

Таг: претприемач

Како да останете продуктивни додека патувате?

0
Дел од животот на еден претприемач се честите патувања, состаноци, конференции и презентации по целиот свет. Тоа е дел од работата. Иако многумина уживаат...

Пет основни работи коишто треба да ги направи секој претприемач пред...

0
 2018 година полека завршува. Многу претприемачи излегуваат на крај со своите обврски, но многу е веројатно дека заборавиле нешто кога ја правеле својата „to-do“...

Ричард Бренсон советува: Кога е време да дадете отказ

0
Размислувате да почнете сопствен бизнис или веќе сте го стартувале, но мора целосно да му се посветите за да заживеевашата идеја. Тоа значи преземање...

Иноваторот Марин Мрша од Шибеник е еден од кандидатите да стане...

0
27-годишниот Марин Мрша е иноватор од Шибеник кој стои позади мобилната апликација ‘Peekator’ наменета за сопсвтеници на угостителски објекти и дуќани. Тој е номиниран во...

На која возраст треба да биде еден просечен претприемач кога го...

0
Постојат многу теории за тоа колку треба да си стар, за да основаш стартап. Некои луѓе сметаат дека колку порано, толку подобро, бидејќи кога...

Како личното брендирање може да се одрази позитивно на вашата компанија?

0
Личното брендирање може да отвори многу врати и да ви помогне да си ги исполните соништата. Доколку се фокусирате добро на личното брендирање, ќе...

Како овој претприемач изгради компанија која ja продаде за 1 милијарда...

0
Станува збор за многу едноставна компанија. Тие само продаваат жилети за бричење. Dollar Shave Club е американска компанија со седиште во Калифорнија која се занимава...

7 дена до успех – неделен ритуал со кој ќе станете...

0
Честопати велиме дека нема точна формула за успех. Иако тоа е вистина, постојат некои чекори кои можете да ги направите за дa го насочите...

Како да се биде претприемач во 2030 година

0
Доколку планирате да отворите бизнис во наредните 15 години, не само што технологијата ќе се смени, туку ќе се сменат и младите иноватори и...

Пет промени на менталниот склоп кои треба да ги направите кога...

0
Претприемачите не завршуваат со работа кога се изморени, тие завршуваат со работа кога нема да има работа. Илјадници луѓе сонуваат за денот кога ќе...