Почетна Тагови стартап

Таг: стартап

Едно евро доволно за почнување бизнис, предвидуваат измените на Законот за...

0
Секој што има идеjа за водење бизнис, ќе може за само едно евро да основа друштво со ограничена одговорност. Ова го предвидува Предлог- законот...

Четири совети за стартување бизнис во време на економска криза

0
КОВИД-19 принуди милиони компании да ги сменат своите бизнис модели, но што се случува со бизнисите кои сега се само идеи во главите на...

Солвео, иновативен стартап кој на компаниите им овозможува директно поврзување со...

0
Со иновација и уникатна стратегија, Солвео на компаниите во Македонија им овозможува полесно да се поврзат со младите умови и да добијат нови и свежи перспективи...

Најголемите европски економии основаат фондови за стартапи вредни неколку милијарди евра

0
Велика Британија планира да основа посебен фонд за ризичен капитал кој ќе им помага на стартапите. Фондот е прв државен фонд од тој тип...

Oтворен повик во Сеавус Акцелератор: Шанса за инвестиција од 30.000 евра!

0
Сеавус Акцелераторот по успешната прва акцелераторска програма, во која активно учествуваа 10 стартапи од кои 5 влегоа во процес на преговори за инвестиција од...

ФИТР: Поради голем интерес кај младите продолжен рокот за аплицирање на...

0
Поради зголемениот интерес, особено од студенти и млади од целата држава, рокот за аплицирање за јавниот повик за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва...

Македонскиот стартап STORNEST ќе биде дел од Програмата за иновации на...

0
Македонскиот стартап STORNEST, креатор на првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство,  е избран за учесник на Програмата за...

Startup Macedonia и Macedonia 2025 организираат интерактивна работилница во Скопје

0
Би сакале да ве информираме дека Startup Macedonia заедно во соработка со Macedonia 2025 и во пратнерство со ЕIT Digital организира интерактивна работилница на EIT Digital Venture Program во Скопје. Ова е...

Скопскиот стартап DishWish ќе Ве храни здраво додека сте на работа...

0
Пред неколку дена и официјално е лансиран новиот домашен стартап  кој ќе Ви испорачува оброци по утврдено мени (режим) за секој работен ден во договорениот временски период...

Милош Матиќ: ICT Hub Playground е единствен простор во Белград кој...

0
Поврзување на корпорациите со стартап сцената, воведување на најновите технологии и трендови во корпоративното секојдневие, едукација за започнување и развој на бизнис, поддршка и...