Почетна Тагови Шведска

Таг: Шведска

Татковците во Шведска се почесто одат на родителско отсуство

0
Татковците во Шведска користат родителско отстуство, кое со закон им е дозволено повеќе од кога било во историјата на оваа скандинавска земја. Како што...

Шведска до 2023 година ќе престане да користи кеш

0
Кешто ќе престане да се користи во Шведска. Во периодот од 2007 до 2015 година циркулацијата на готовината се намали за речиси 15%, а...

Шведска отвори трговски центар само за рециклирани производи

0
Во шведскиот град Ескилстуна, на 100 километри од Стокхолм, луѓето се туркаат за да влезат во трговскиот центар ReTuna Återbruksgalleria, каде што сите производи...

Со овој шведски изум секоја зграда ќе троши нула енергија

0
Нов шведски енергетски концепт може секоја зграда да ја претвори во нето нула енергетска структура. Концептот е на компанијата Innenco од Малме и ја...

IKEA почна да продава кујнски прибор од автомати

0
За да ги потсети купувачите дека нивните производи можат да се најдат и да се купат во IKEA кога и да им притребаат, шведскиот...