33 C
Skopje
четврток, јули 2, 2020

Месечни Архиви: мај 2019

Светската здравствена организација го прогласи „прегорувањето од работа“ за вистинска болест

Здравствени експерти од целиот свет препорачуваа „прегорувањето од работа“ да биде признаено како вистинска болест. Со децении наназад експертите дебатираат како да се дефинира...

Белград сака да го наплаќа влезот во центарот на градот

Градските челници на Белград одлучиле да го решат проблемот со сообраќајниот метеж во центарот на градот со наплата на влезот на автомобили. Како што...

Голем интерес од компаниите за средства од Фондот за иновации

487 компании аплицирале со проекти на последниот повик на Фондот за иновации. Бараат државата да ги финансира со 70 милиони евра, а тие ќе...

Испратете го своето име на Марс со новиот ровер на НАСА

Американската вселенска агенција НАСА им овозможува на сите кои сакаат да го испратат свото име на Марс. НАСА ги повика заинтересираните барем на симболичен...

Волонтери на ЕВН го расчистија и осветлија дворот на „Куршумли ан“

Вработените во Корисничкиот енерго центар „Васил Главинов“ на ЕВН денеска организираа волонтерска акција во дворот на „Музејот на Република Северна Македонија“ во старата скопска...

Иноплатформа е партнер на иновативните компании во Балканско-Медитеранската област

ИноПлатформа е европски проект под лидерство на Центарот за Управување со знаење од Македонија, поддржан преку Interreg BalkanMed програмата на Европската Унија, која се...

Tip of the week- Блокирање

Ако се прашувате дали е ОК или не, да ги блокирате луѓето на социјалните медиуми, всушност, можете да се запрашате дали е ОК или...

Македонија со свој претставник на Microsoft Office Specialist Champion светскиот натпревар во Њујорк

Во рамки на проектот за унапредување на дигиталната писменост на младите во Р. Северна Македонија денеска по четврт пат во просториите на i-bank store филијалата на Стопанска банка АД – Скопје се одржа финалето...

Попоски: зголемена е понудата на поволни осигурителни продукти

Вкупната понуда на осигурителниот пазар е зголемена, а цените по кои се нудат услугите се прифатливи и поповолни за корисници. Ваква е оценката на...

МЖ Транспорт доби нова електрична локомотива

МЖ Транспорт ад Скопје го обнови возниот парк со нова електрична локомотива од кинеската компанија ЦРРЦ.  За пуштање во сообраќај на локомотивата железничкото претпријатие...

НАЈПОПУЛАРНИ