19 C
Skopje
петок, мај 7, 2021

Маја Таневска од Милано: Нашата несовесност убива секојдневно!

Будење на нацијата во време на Корона : Случај Италија Последниве недели се зборува само за едно - за...

Давид, Мартин и Благојче креираа паметна инвалидска количка која се движи...

Оваа интелигентна количка ќе овозможи безбедно и самостојно движење на лицето кое ја користи, преку примање на наредба: движење на окото...

Д-р Петар Бачевски кој ги креираше Pro Angy производите тврди: Прополисот...

За ова интервју на Иновативност, патот не однесе во ординацијата на познатиот дерматолог д-р Петар Бачевски, кој во важи за еден од...

Со македонската уникатна апликација Kiimo секој ќе може да доставува пратки...

Достава на пратки додека се движите, шетате или работите во урбана средина, која може да донесе дополнителна заработка и да го реши...

Тони Гламчевски од Франција: Мојот живот со КОВИД-19!

Тони Гламчевски е познат македонски новинар кој скоро 30 години живее и работи во Нанси, Франција. По професија е лингвист-завршил...

Најиновативните телевизори и мобилни во светот ќе бидат достапни и кај...

Интервју со Мирјана Мајнова, директор на Горење ДООЕЛ Скопје Горење стана дел од семејството на Hisense, водечката светска компанија...

Интервју со македонски научник во Оксфорд чиј што шеф е главниот...

Растечкиот број на мутации на коронавирусот и процесот на вакцинација е повод за разговор со молекуларниот биолог Ненад Сврзикапа, магистрант на Харвард,...

Mашина за производство на кислород e најновата иновација на Димитрија Ангелков....

Машина за призводство на кислород за медицинска и домашна употреба е најновата иновација која ја подготвува Димитрија Ангелков, професор и иноватор од...

Светозар Јаневски: Инженерските умови имаат посебен начин на размислување што е...

Светозар Јаневски е македонска бизнис легенда, човек чии што бизнис квалитети се препознаени и валоризирани не само дома, туку и во поширокиот регион....

Александар Целески: Во моментов нема подобро место за започнување на бизнис...

DUEL Consulting е компанија која на пазарот е присутна повеќе од три години. Формирана и составена е од тим на искусни менаџмент...

НАЈПОПУЛАРНИ