14.8 C
Skopje
недела, септември 26, 2021

Интервју со македонски научник во Оксфорд чиј што шеф е главниот...

Растечкиот број на мутации на коронавирусот и процесот на вакцинација е повод за разговор со молекуларниот биолог Ненад Сврзикапа, магистрант на Харвард,...

Mашина за производство на кислород e најновата иновација на Димитрија Ангелков....

Машина за призводство на кислород за медицинска и домашна употреба е најновата иновација која ја подготвува Димитрија Ангелков, професор и иноватор од...

Светозар Јаневски: Инженерските умови имаат посебен начин на размислување што е...

Светозар Јаневски е македонска бизнис легенда, човек чии што бизнис квалитети се препознаени и валоризирани не само дома, туку и во поширокиот регион....

ЗАУМ, македонската органска „нутела“ го освојува европскиот пазар!

Лешникот е супер храна, а ЗАУМ произведува путер од лешник, хит заради кој ќе заборавите на Нутела ....

Александар Целески: Во моментов нема подобро место за започнување на бизнис...

DUEL Consulting е компанија која на пазарот е присутна повеќе од три години. Формирана и составена е од тим на искусни менаџмент...

Битолчанката Наташа Кузман со својата компанија во Лондон работи дигитален маркетинг...

Наташа Кузман е родена во Битола, а живее и работи во Лондон, Велика Британија. Таа е глобално бизнис ориентирана кога станува збор...

Оливер Цепенковски направи уникатна туристичка атракција од стара охридска трпеза и...

Од некои специфични културни наследства, може да се направи туристички производ кој ќе создава приходи. Тоа е наследство од минатото, со кое...

Природниот сапун од козјо млеко на семејството Стојневи се прави по...

Сапун од еколошки произведено органско козјо млеко е брендот кој веќе четири години го гради семејството Стојневи од Скопје. Направен по стар...

Младиот иноватор Адем од Тетово има 12 иновации. Старата „пегличка“ ја...

Дури 12 иновации, од кои најголемиот број се за автомобилската индустрија, има младиот тетовец Адем Амети. Со иноваторство се занимава од мали нозе, а последните...

Maкедонската компанија Innovation создаде иновативен уред за мерење шеќер во крвта...

Македонската компанија Innovation создаде безжичен уред ECG Alert со кој освен што се следи работатата на срцето, се мери и нивото на...

НАЈПОПУЛАРНИ