18 C
Skopje
недела, октомври 25, 2020

Регионалното поврзување на компаниите од металната и електро индустријата е предуслов...

Macedonia Manufacturing Expo 2019 е настан во организација на Македонската Aсоцијација на Mетална и Eлектро Индустрија  – МАМЕИ и Делегација на Германското стопанство во...

Првата македонска крафт-пиварница “Темов“ со нови планови – следува производство на...

Првата македонска крафт пиварница „Темов“ произведува 17 различни пива, од најсветло до најтемно Богатство на вкусови и бои се произведуваат во првата крафт пиварница во...

„Јас и ти“ – македонска платформа за онлајн планирање на венчавки

„Јас и ти“ е македонски стартап со кој основачката Пандорка Чушкова Мишкова и нејзиниот сопруг Диме Мишков, кој воедно го дал идејното решение, се...

Иновативниот софтвер на компанијата „Роллсофт РСМ“ брзо и ефикасно порамнува долгови...

„Роллсофт РСМ“ од Скопје е нова компанија на македонскиот пазар, која како филијала на меѓународната компанија Rollsoft LTD, нуди единствено софтверско решение...

Студенти на Машински факултет создадоа евтини и иновативни сензори за мерење...

Драгана Коцеска е студентка на Машинскиот факултет и е дел од тимот Smart City Concept, кој работи во рамките на Project Hub,...

Со новиот закон за инспекциски надзор креираме поповолна клима за економски...

Интервју со претседателската на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска Грашкоска за порталот “Бизнис регулатива“ за новините во инспекцискиот надзор кои се предвидени со новиот закон...

Игор Изотов: Битола станува нов стартап центар во државата!

Преда Плус Фондацијата во изминатите месеци го размрда заспаниот Пелагонски регион со проектот Eployouth кој креарира нов екосистем на стартапи со подршката низ бесплатни...

Единственото победничко сценарио за регионалната ИТ индустрија е да настапува здружено!

 Интервју со Делјан Лилов, менаџер на компанијата Musala Soft, кој ќе биде еден од учесниците на претсојниот Самит Македонија 2025. Компанијата во моментов вработува...

Сања Лазаревска: иновацијата на нашата фирма „Фор Лејди“ ја нема никаде...

Биохигиенски алое хулахопки, кои ќе ги негуваат нозете, но и ќе ја заштитуваат животната средина, бидејќи се разградуваат десетпати побрзо од стандардните, се најновиот...

Михаил Матески, Гринтех: 5.000 тони пластични шишиња ги претвораме во успешен...

Компанијата „Гринтех Мк“, лидер во Македонија во рециклирање пластика, е дел од „Грин група“, најголемата групација за рециклирање пластика во Југоисточна Европа. Во Романија...

НАЈПОПУЛАРНИ