7.2 C
Skopje
петок, ноември 15, 2019

Македонската иновативна апликација Challenger која наградува за пешачење и возење велосипед...

Да живеете здраво, а за тоа да бидете и наградени. Токму тоа е целта на македонскта апликација Challenger...

Сандра Печалева од својот двор во Битола е светски промотор на...

Битолчанката Сандра Печалева е жената што е чувар на македонското гастрономско наследство. Таа повторно ја открива и ја продолжува традицијата, црпејќи инспирација за нејзините...

Симона Чаминска: Глобалната Недела на Претприемништвото инспирира младите да влезат во...

Глобалната Недела на Претприемништвото (ГНП) претставува еднонеделна иницијатива која се случува истовремено во 170 земји ширум светот и поврзува над 10.000 партнери во активности насочени...

Ристе Гошевски од Валандово прoизведува 100% сок од калинка „Кувет“, следен...

„Кувет“ 100 проценти калинка е нов македонски бренд кој веќе две години е присутен и се гради на нашиот пазар. Карактеристична за југоисточниот дел...

Сања Лазаревска: иновацијата на нашата фирма „Фор Лејди“ ја нема никаде...

Биохигиенски алое хулахопки, кои ќе ги негуваат нозете, но и ќе ја заштитуваат животната средина, бидејќи се разградуваат десетпати побрзо од стандардните, се најновиот...

„Марвик“ е нов македонски сладолед со парчиња и сируп од домашно...

„Марвик“ сладоледите и десертите веќе три години ги разладуваат и засладуваат македонските потрошувачи. Oвој нов, растечки бренд на македонскиот пазар е дело на семејството...

Д-р Јонас Коивисто: Прв чекор кон подобар квалитет на воздухот е...

Д-р Јонас Коивисто е менаџер и приватен консултант за справување со загадување на воздухот, виш проектен научник во ARCHE Consulting и истражувач на Универзитетот...

Најново од креаторот на „Мој Воздух“, апликација „Мој Миленик“ за ефикасно...

Разговараше- Сања Наумовска Да се најде загубеното милениче или да се пријави незгрижено животинче најдено на улица, за некој да може...

Македонскиот старт-ап НЕТи разви ефикасна заштита на компаниите и децата од...

НЕТи е македонска старт-ап компанија која развива дигитални решенија за интернет безбедност и заштита на податоци. Целта на овие решенија е да...

Македонскиот Центар за Биоинформатика лекува тешки болести без примена на...

Татјана Илиевска и Кристијан Давидовски од Centarot za bioinformatika во Скопје во разговор за Иновативност ни раскажаа како функционира регенеративнатa медицина која се практикува...

НАЈПОПУЛАРНИ