Јубилејна награда за УСЈЕ за општествена одговорност

0
Цементарница УСЈЕ доби jубилејна наградa за најнаградувани компании во изминатите 10 години. Наградата ја додели Координативното тело за  општествена одговорност и Министерството за економија...

Компанијата Еликософт учествува во Регионален форум за е-агробизнис во Нови Сад

0
  Компанијата ЕЛИКОСОФТ за информациски инженеринг, која е присутна на бизнис пазарот во Македонија повеќе од дваесет години, присуствуваше на Регионален форум за е-агробизнис во Нови Сад,...

МАСИТ ќе ги наградува домашните иновативни ИКТ решенија

0
  Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) организира избор на „МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија“ за исклучителни достигнувања во доменот на информатичката...

Сметките за топлинска енергија отсега достапни и во електронска форма

0
  Снабдување со топлина Балкан енерџи, како кориснички ориентирана компанија која излегува во пресрет на потребите на потрошувачите, ја воведе новата услуга „е-фактура“ со која...

Атлантик Група започна со производство на Аргета во САД

0
Атлантик Група успешно го преплива океанот кој го дели Стариот од Новиот континент и од сега еден од своите најуспешни брендови ќе ги произведува...

Пивара Скопје целосно го опреми одделот за интензивна нега на Клиниката...

0
Во пресрет на 17. ноември – Светскиот ден на предвремено родените деца и одбележувањето на 70 години од основањето на Универзитетската клиника за гинекологија...

Timberland претстави персонализирани чевли по повод 10 – годишнината на брендот...

0
Брендот Timberland минатиов викенд прослави 10 - годишнина од отворањето на првата продавница во Македонија. На работилница која се одржа во продавницата на Timberland во...

Ова се наградените компании со најдобри општествени практики

0
Се зголемува бројот на компаниите во Македонија кои применуваат општествено одговорни практики, но тоа треба да стане општо прифатен стандард. Овој концепт на фирмите...

Како да станете пилот?

0
Според проценките на американската авио компанија „Боинг“ во следните 20 години ќе им бидат потребни над 533.000 пилоти, што е доволен поттик за...

Делегацијата на Светска банка во посета на Фондот за иновации и технолошки развој

0
Фондот за иновации и технолошки развој, како институција финансирана од Светска банка, беше дел од агендата на посетата на делегацијата на Светска банка во...