Сара Мисајловска ќе ја претставува Македонија на светскиот ACA натпревар во...

0
По втор пат оваа година во Македонија се одржа Adobe Certified Associate (ACA) натпреварот, на кој се натпреваруваа средношколци од град Скопје, а во...

Интернационалната технолошка компанија „Инфинум“ ја презема македонската компанија за развој на...

0
„Инфинум“, една од најголемите хрватски компании, со интернационално искуство за развој на дигитални производи, која работи на глобалниот пазар ја презема македонската компанија „3П...

Викендов Скопје звучеше како светска метропола со Telekom Electronic Beats Picnic

0
Скопскиот Градски парк минатата сабота (21.09) беше домаќин на уникатен настан под името Telekom Electronic Beats Picnic, на кој присутните се забавуваа со електронските...

Како да се добие економската битка со КОВИД-19? Вклучете се со...

0
Со цел да се утврдат состојбите во приватниот сектор предизвикани од кризата со КОВИД-19 пандемијата, како и утврдување на можните мерки за излез од...

Формиран Национален Совет за извоз со кој ќе раководи Стопанската Комора

0
Во Стопанската комора на Северна Македонија се одржа конститутивна седница на Националниот совет за извоз, кој ќе биде главен механизам за јавно-приватен дијалог каде...

Асс. д-р Марија Докоска: Вградувањето на кохлеарен имплант овозможи трајно решавање...

0
Минатата недела нашата земја беше домаќин на 17-от Европски балкански конгрес за кохлеарни импланти и други технолошки најсовремени вградни слушни протези, кој од 24...

Драган Давидовиќ: Со Kaspersky ИТ безбедносните решенија сте секогаш чекор пред...

0
Интернетот е од суштинско значење за функционирање на скоро секој сегмент од животот, но исто така може да биде и најголемата закана, со невидени...

Штедете денес за да имате утре!

0
На триесет и први октомври низ целиот свет се одбележува Светскиот ден на штедењето. По тој повод, во месецот октомври се потсетуваме на штедењето...

Ексклузивно во Vip – MyKi Pet уред за лесно лоцирање на...

0
Телекомуникациската компанија Vip ја збогатува својата понуда со уште еден уникатен уред, овојпат наменет и дизајниран за домашните миленици. MyKi Pet уредот достапен ексклузивно...

Детална листа на најдобрите трговски објекти во Скопје за 2021 година

0
Градот Скопје денеска ги прогласи најдобрите трговски објекти за 2021 година, како дел од традиционалната манифестација „Месец на трговијата”. Плакетите на најдобрите трговски објекти...