Македонскиот Центар за Биоинформатика лекува тешки болести без примена на...

0
Татјана Илиевска и Кристијан Давидовски од Centarot za bioinformatika во Скопје во разговор за Иновативност ни раскажаа како функционира регенеративнатa медицина која се практикува...

Царина објави калкулатор за пресметка на новите давачки за увоз на...

0
Преку онлајн калкулатор граѓаните можат да проверат колку би изнесувал данокот за возило кое имаат намера да го увезат. Калкулаторот може да се најде...

Соња и Владимир го заменија градот со планина! Планинската куќа Царевец...

0
Соња Манчевска и Владимир Ѓорѓиоски пред четири години одлучиле градскиот живот да го заменат со природата на националниот парк „Маврово“. Имале среќа и двајцата...

Мимоза Велјановска од Шенжен, Кина: Без паника следете ги препораките за...

0
"Life in the time of Corona" е Инстаграм профил на Битолчанката Мимоза Велјановска која со своето семејство неколку години живее во Кина, во...

Маре и Никола, пензионери од Скопје ја менаџираат најубавата еко-вила во...

0
Долно Дупени, место на најубавите зајдисонца и живот на најјужната, затворена македонска граница низ призмата на еден пензионерски пар кој големиот велеград го замени...

Пеце Клечкароски во село Драслајца прави совршени чоколади од висококвалитетно какао...

0
Во потрага во првото „bean to bar“ рачно изработено чоколадо во Македонија, патот ме донесе во струшкиот регион, во с.Драслајца на гости кај Пеце...

Бојан и Филип ги прават најиновативните бургери во Македонија!

0
Пишува - Љубица Ангелкова Бургерите се сметаат за омилена храна во светот. Само рестораните во САД во просек продаваат 75 бургери во 1 секунда!  Едноставно...

Антонио и Верица од Владимирово отворија центар за лекување со пчели...

0
Антонио и Верица Арнаутовски веќе десет години се сопственици на пчеларник во село Владимирово, Беровско, а од годинава го отворија и апицентарот „Кладенче“. Тие...

Штипјанката Светлана Кордумова доби инвестиција од еден милион евра за cвојот...

0
Купувањето онлајн зема се поголем дел од светскиот пазар, особено по пандемијата на Ковид 19. Купувачите се почесто пазаруваат во удобноста на својот дом,...

Инвестицијата во фотоволтаичен систем за домаќинство е од 5.000 до 8.000...

0
Олеснувањето на административните процедури и зголемувањето на инсталираната моќност од четири на шест киловати, за инвестиции во фотоволтаични системи е една од најдобрите новини...