4.8 C
Skopje
сабота, ноември 27, 2021
Почетна Тагови Фонд за иновации

Таг: Фонд за иновации

Фондот за иновации и технолошки развој објави најнов „Предизвик за млади...

Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне учениците слободно да размислуваат и да наоѓаат креативни решенија за проблемите и прашањата...

Весна Кузмановиќ: ИМПАЛА овозможува прецизни маркетинг и пазарни мерења со помош...

ИМПАЛА е термин кој се почесто се слуша во македонската јавност посебно во бизнис заедницата! На последната конференција од областа на маркетинг, организирана од...

Се отвораат три бизнис-акцелератори за млади со поддршка од Владата и...

По првпат во Македонија денеска се потпишани договори за финансиска поддршка за отворање на три бизнис- акцелератори за млади. Договорите беа потпишани меѓу директорот на...

ФИТР: Компаниите да поднесат изјави дека немаат носители на јавна функција...

Сите 79 компании од првиот инвестициски бран на Фондот за иновации и технолошки развој во рок од 15 дена треба да достават изјава со...

Фондот за иновации организира работилница за акцелератори

Фонд за иновации и технолошки развој најави работилница за акцелератори насловена како „Основи и практични искуства во формирање и управување со акцелератори“. Работилницата ќе се одржи со...

На првиот повик за микро, мали и средни претпријатија се јавиле...

"Показател дека се врати ентузијазмот кај младите луѓе за инвестирање, кои имаат иновативни идеи, се над 236 апликации кои пристигнале на првиот јавен повик...

Министерството за финансии и Фондот за иновации го организираат првиот ФинХакатон

Министерството за финансии на Република Македонија во соработка со Фондот за иновации за првпат организира ФинХакатон. Oвој 48-часовен предизвик има за цел да собере и...

Промовирана програмата Upshift за млади социјални иноватори и претприемачи

Министерството за образование и наука, Фондот за иновации и технолошки развој и УНИЦЕФ денес го претставија партнерството за социјално претприемништво наменето за младите. Преку...

Фондот за иновации организира работилница „Thinking Big – Како до глобален...

Фонд за иновации и технолошки развој најави дека ќе организира работилница на тема „Thinking Big – Како до глобален стартап“ која ќе се одржи следната недела...

Со 3,4 милиони евра за бизнис акцелератори и технолошка експанзија ќе...

Државата со 3,4 милиони евра ќе помага формирање акцелератори каде младите ќе отвораат сопствени бизниси, и ќе поттикнува технолошка експанзија на мали и средни...

НАЈПОПУЛАРНИ