-3.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022
Почетна Тагови Фонд за иновации

Таг: Фонд за иновации

Заврши образовниот хакатон во рамки на Конференцијата за квалитетно образование

#ОбразовенХакатон е настан кој се одржа во рамки на конференцијата “Квалитетно образование - за раст, резултати и подобра иднина“ чии организатори се Владата, Министерство...

Фондот за иновации и МОН денес го презентираа Предизвикот за млади...

Министерката за образование и наука д-р Рената Дескоска и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски, денес на прес конференција го...

Фондот за иновации денес одржа инфо сесија за О2 предизвикот во...

Фондот за иновации и технолошки развој овој период го промовира О2 предизвикот односно јавниот повик за финансирање на проекти за намалување на загаденоста на...

Фондот за иновации ќе ја поттикнува креативноста кај учениците со изработка...

Новото поле на делување  на Фондот за иновации и технолошки развој  (ФИТР) за примена на иновации во јавниот сектор продолжува со два повика во...

O2 предизвикот за намалување на загадувањето презентиран во Тетово

Претставници на Фондот за иновации и технолошки развој денеска во Општина Тетово ги претставија можностите од јавниот повик за финансирање на мирко мали, мали...

Какви иновативни идеи се бараат на О2 предизвикот?

Фондот за иновации и технолошки развој објави детали за О2 предизвикот односно за повикот за иновативни решенија за подобрување на квалитетот на воздухот. Проектот...

O2 предизвик – Фондот за иновации ќе додели скоро 100.000 евра...

Фондот за иновации и технолошки развој денеска објави јавен повик именуван како „О2 предизвик“ преку кој ќе финансира пилот иновативен производ, услуга, процес или...

Пари и иновативни идеи во Македонија има, фали ефикасен систем за...

 Промена на даночниот систем во Македонија, формирање технолошки парк и центар за трансфер на технологија, и издигнување на иновативноста на ниво на министерство... Ова...

Речиси 1,5 милиони евра ќе се пласираат до крајот на годината...

Владата на Република Македонија деновиве донесе одлука Управниот одбор на Фондот за иновации и технолошки развој да објави меѓународен оглас за избор на нови...

 Деспотовски: Клучен предизвик за Фондот е квалитетно да се искористат 8...

Со г-н Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и технолошки развој разговараме за идниот развој на оваа млада институција, за модалитетите како ќе...

НАЈПОПУЛАРНИ