Литар ЕУРОСУПЕР-95 ќе чини 61,00 денар, ЕУРОСУПЕР-98 63,00 денари, а ЕУРОДИЗЕЛ – 58,50 денари.

- Advertisement -

 

За 4 денари поскапува и екстра лесното масло за домаќинство, кое ќе се продава по  цена од 47,5 денари за литар, додека малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголемува за 3,573 денари и ќе чини  29,522 денари за килограм.