20 C
Skopje
сабота, мај 30, 2020

Нов повик за стартапи за влез во програма на Х Фактор Акцелератор

Kabtel desktop

 И СТАРТАП Е ОПЦИЈА! Со ова мото X Фактор Акцелератор ги повикува сите заинтересирани стартап компании да аплицираат на отворениот повик за финансиска поддршка од 30.000 евра.

Акцелераторот обезбедува и менторски/тренинг услуги од страна на практичари кои имаат стартувано и водат сопствени бизниси, како и од голема мрежа на домашни и странски експерти во разни области.

Може да аплицираат оформени тимови од минимум двајца поединци, со јасна визија да “запливаат” во светот на претприемништвото, и кои имаат:

✔️креирани и пазарно валидирани иновативни производи/услуги со глобален пазарен потенцијал, во БИЛО КОЈА ОБЛАСТ,

✔️развиена првична верзија на бизнис-модел кој ветува солиден потенцијал за раст и

✔️силен мотив за брза комерцијализација преку јасна “Go to market” стратегија и план за продажба на први клиенти.

Аплицирањето се прави со пополнување на кратката апликациска форма, до која може да се пристапи со кликање на следниот ЛИНК.

Крајниот рок за аплицирање е 31.01.2020 година.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •