Лидл го купи објектот на Скопски пазар

- Advertisement -

Објектот каде што порано беше Бриколаж во скопската општина Гази Баба, сопственост на Скопски пазар, е продаден за 9,5 милиони евра на маркети Лидл.

Вредноста на оваа зделка е 9.564.485 евра без вклучен ДДВ (или 588.911.166 денари без ДДВ).

- Advertisement -

-Цената соодветставува со пазарната вредност на таков тип на зделки, се вели во објавата од Скопски пазар, и се нагласува дека страни во зделката се Скопски пазар и Лидл Северна Македонија.

Фото – Wikimedia

Сподели!
- Advertisement -