Апликацијата YouTube ќе добие тајмер за спиење

- Advertisement -

Тајмерот за спиење е многу корисна функција за уреди и апликации, а наскоро треба да ја добие и апликацијата за популарниот видеосервис YouTube. За разлика од YouTube, апликацијата YouTube Music има тајмер за спиење, кој е едноставен и практичен. Дека истата функција доаѓа и на YouTube открива кодот на верзијата на апликацијата 19.25.33 за Android.

Се чини дека корисниците ќе добијат опција да одредат час и/или минути додека содржината не престане да се прикажува, а тајмерот ќе може да се прикажува и како известување. Корисниците ќе можат да го ресетираат тајмерот или да кликнат на копчето „готово“ за да продолжат да ја гледаат содржината, така што секогаш ќе имаат опција да спречат да престане емитувањето доколку сакаат да продолжат да ја гледаат или да ја слушаат содржината.

- Advertisement -

Досега алтернативата беа апликациите од трети страни за Android или системскиот тајмер за iPhone за да се спречи YouTube автоматски да прикажува содржини по одреден временски период.

(Klix.ba)

- Advertisement -

(фото: PickPik)

Сподели!
- Advertisement -