Утре стартува најголемиот проект за развој на парк на ветерници во земјава

- Advertisement -

Утре стартува официјалната најава за започнување на најголемиот проект за развој на парк на ветерници во земјава, инвестиција на Алказар Енерџи.

На настанот свое обраќање ќе имаат Даниел Калдерон, ко-основач и управувачки партнер на Алказар Енерџи, Христијан Мицкоски, Претседател на Владата на Република Северна Македонија и Сања Божиновска, министерка за енергетика, рударство и минерални суровини.

- Advertisement -

Инвестицијата на Алказар Енерџи во овој проект е вредна над 500 милиони  долари и развојот на овој проект ќе донесе големи придобивки за економијата, бизнис заедницата и граѓаните.

Фото – Flickr

Сподели!
- Advertisement -