Почетна Тагови ензим

Таг: ензим

Научници открија зошто болните од КОВИД-19 го губат осетот за мирис

0
Еден од најчестите симптоми во светот од корона вируост е губењето на осетот за мирис и вкус. Иако тој симптом најчесто краткотраен, досега ги...

Ензимот ACE2 е можната причина зошто мажите почесто заболуваат од корона...

0
Иако од корона вирусот може да се разболи кој било, изгледа дека оваа заразна болест има поголемо влијание на постарите претставници на машкиот пол...

Научници случајно создадоа ензим кој ја уништува пластиката

0
Американски и британски научници случајно создадоа ензим кој може да ја уништи пластиката, што може да помогне за решавање на глобалниот проблем на тој...

Човечките солзи и плунката се уште еден извор на обновлива енергија

0
Научници од Универзитетот Лимерик од Ирска открија дека кога кристалите ќе се притиснат меѓу два стаклени ѕида, се ослободува енергија наречена пизоелектрицитет, односно енергија...