Почетна Тагови „Breaking the Plastic Wave: A Comprehensive Assessment of Pathways Towards Stopping Ocean Plastic Pollution“

Таг: „Breaking the Plastic Wave: A Comprehensive Assessment of Pathways Towards Stopping Ocean Plastic Pollution“

Во океаните до 2040 година ќе има трипати повеќе пластичен отпад

0
Ново истражување кое го направи The Pew Charitable Trusts и SYSTEMIQ откри дека пластичниот отпад кој ќе влегува во океаните до 2040 година ќе...