Почетна Тагови Carmat

Таг: Carmat

Француска компанија направи вештачко срце за болните кои чекаат трнсплантација

0
Болестите на срцето се најчестата причина за смрт во светот, а еден од пет луѓе во развиените земји барем еднаш во животот има срцеви...