Почетна Тагови DARPA

Таг: DARPA

Американска DARPA сака да гради фабрики и други големи објекти на...

0
Ако се остварат амбициознитe американски планови, за нешто повеќе од три години по Месечевата површина. Мисијата Artemis треба да биде посебна во многу...

Американската војска тестира систем со кој хеликоптерите Black Hawk ќе летаат...

0
Наскоро управувањето со хеликоптерите Black Hawk ќе биде едноставно како користење таблет. Американската војска ги опремува своите јеликоптери Sikorsky S-76B со нов софтвер за...

Нова технологија ќе ги им ги спасува животите на ранетите војници

0
Понекогаш границата меѓу животот и смртта е прашање на секунди. За ранетите војници на бојното поле минутите додека да добијат медицинска помош се од...

САД развиваат технологија која на војниците ќе им овозможи со мисли...

0
Истражувачкиот дел од Пентагон работи на проект кој има за цел да создаде мост меѓу луѓето и машините. DARPA денес ќе ги избере тимовите...