Почетна Тагови EuroHPC

Таг: EuroHPC

ЕУ инвестира милијарда евра во суперкомпјутери

0
Европската комисија предложи инвестирање на милијарда евра во врвни суперкомпјутери до 2020 година. Комисијата наведува дека тој предлог ќе биде клучен за конкурентност и...