Почетна Тагови Greenpeace

Таг: Greenpeace

Кои се црните точки на најголемото загадување во Европа?

0
Големите градови задушени од сообраќај, регионите во кои се произведува јаглен, индустриските региони опкружени со планини - црните точки на загадувањето јасно се видливи...

Greenpeace откри дека и Антарктикот е загаден со микропластика

0
Во седум од осум примероци кои активисти од Greenpeace ги земале од Антарктикот и ги анализирале на почетокот на годината, се откриени трагови од...