Почетна Тагови Mi Terro

Таг: Mi Terro

Стартап од Лос Анџелес го претвора расипаното млеко во биоразградлива облека

0
Дали знаете дека годишно се фрлаат 128 милиони тони млеко. Стартап од Лос Анџелес, Mi Terro, користи биотехнологија за да претвори дел од таа...

Limitless Milk Shirt е првата маичка во светот направена од млеко

0
Секој ден индустријата за млеко фрла милиони литри млеко од различни причини. Еден стартап од Лос Анџелес го зема тоа млеко и го користи...