Почетна Тагови The Ocean Cleanup

Таг: The Ocean Cleanup

Бојан Слат успеа – системот за чистење на окeаните од пластика...

0
Системот за чистење на океаните од пластика почна да лови отпад од огромната карпа од отпад која плови по средината на Тихиот Океан и...

Летово во Тихиот Океан ќе биде лансирана машина за чистење на...

0
Научници се подготвуваат да ја пуштат во употреба машината која ќе ги чисти океаните од пластичен отпад. Целиот систем ќе тргне летово кон Големиот...