Летечките такси возила на UBER ќе бидат готови до Олимписките игри во 2020 година

- Advertisement -

Uber најави тест-летови во Лос Анџелес за 2020 година

Uber направи чекор напред во својата намера да започне со услугата за всленески такси возила и потпиша договор со американскатa вселенска агенција за истражување (НАСА), со која заеднички ќе развијат за управување со таквите возила.

Од Uber изјавија дека услугата може да биде елетрична, така што патувањето што со автомобил трае 80 минути, со летачкото такси ќе трае 4 минути. Во овие такси возила можат да се возат максимум 4 патници, а нивната максимална брзина ќе изнесува 322 километри на час.

- Advertisement -

Целта на Uber е такси услугата да биде оперативна во Олимписките игри во Лос Анџелес до 2020 година. Но, експертите се скептични околу тоа дека летачките такси возила некогаш ќе станат реалност.

Сподели!
- Advertisement -