Мастеркард истражување: Нов Зеланд и Шведска имаат најдобри услови за успех на жените претприемачи

- Advertisement -

Нов Зеланд, Шведска и Канада имаат најдобри услови за успех на жените претприемачи, покажуваат резултатите од најновото истражување на компанијата Мастеркард по повод Меѓународниот ден на жената

 Нов Зеланд, Шведска и Канада имаат најдобри услови за успех на жените претприемачи, покажуваат резултатите од најновото истражување на компанијата Мастеркард по повод Меѓународниот ден на жената.

Tоп-10 пазари со најпоттикнувачки услови за успех на претприемачките се:

1.    Нов Зеланд – 74,2
2.    Шведска – 71,3
3.    Канада – 70.9
4.    САД – 70.8
5.    Сингапур – 69.2
6.    Португалија – 69,1
7.    Австралија – 68,9
8.    Белгија – 68.7
9.    Филипини – 68,0
10.  Обединето Кралство – 67.9

Во 2016 година, 163 милиони жени започнале сопствен бизнис или веќе имале своја фирма, покажува друга анкета на Мастеркард, наречена „Женски претприемнички индекс“, која опфаќа 57 пазари.
Сподели!
- Advertisement -