Почетна Тагови Македонија 2025

Таг: Македонија 2025

Македонија 2025 објави повик за обука за развој на бизнис вештини

0
Македонските претприемачи ќе имаат можност да ги развијат своите аналитички вештини и во целост да го развијат чувството за бизнис на претстојната обука за...

Бидете дел од врвна обука за бизнис и претприемништво: Отворен повик...

0
Имате бизнис идеја, но не знаете дали сте на вистинскиот пат? Ви требаат практични знаења за подобро работење на вашиот бизнис? Дознајте ги сите чекори за...

Арсовска: Претпријатијата се ‘рбет на економијата и им треба поддршка

0
Данела Арсовска, претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), како претседавач на панел-сесијата на тема: „Moжности за финансирање на малите и средни...

Д-р Јонас Коивисто: Прв чекор кон подобар квалитет на воздухот е...

0
Д-р Јонас Коивисто е менаџер и приватен консултант за справување со загадување на воздухот, виш проектен научник во ARCHE Consulting и истражувач на Универзитетот во Хелсинки при...

Македонија 2025 со нова поддршка за младите таленти во државата

0
  Фондот за поддршка на талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“ овозможува развој на младите преку менторство, обуки, пракса и учество на...

Започна дванаесеттото издание на ЛИДЕР проект: врвна програма за бизнис и...

0
Денеска започна дванаесетото издание на ЛИДЕР проект, во организација на Македонија 2025, кој ќе трае десет работни денови. Врвни инструктори од познатата бизнис-школа Ричард...

Отворен повик за 12-то издание на ЛИДЕР проект: Врвна програма за...

0
Македонија2025 го објави отворениот повик за ЛИДЕР проектот, кој по 12-ти пат ќе се одржи во Скопје од 6-ти до 17-ти мај во соработка...

Никица Мојсоска Блажевски e избрана за главен извршен директор на „Македонија...

0
Македонија2025 денеска објавува неколку промени во раководниот тим, преоѓајќи во втората деценија постоење како невладина организација фокусирана кон помошта во градењето на посилна нација....

Македонија2025 објави повик за стипендирање на десет талентирани студенти

0
Меѓународната невладина организација Македонија2025 го отвори повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани студенти за тековната 2019 година. По успешноста на...

Врвни канадски ментори ги зајакнуваат капацитетите на македонските женски здруженија

0
Со поздравно обраќање на Н.Е. Кати Чаба - Амбасадор на Канада во Србија, Македонија и Црна Гора се отвори панел-дискусијата „Жени-претприемачи и канадски експерти:...