Почетна Тагови 6G

Таг: 6G

Лансиран првиот 6G тест-сателит во светот

0
Ракета-носач наречена Long March 6 е лансирана во орбитата од Таијуан провинцијата во Кина, а со неа и 13 сателити. Еден од нив се...

Huawei, Xiaomi и ZTE ги тестираат можностите на 6G во Кина

0
Huawei, Xiaomi и ZTE ги тестираат во Кина потенцијалните начини на примена на 6G безжичната мрежа, која треба да го надмине својот претходник во...

Додека цел свет развива 5G, Јапонија планира да лансира 6G до...

0
Јапонија можеби заостанува зад САД и Кореја во развојот и експанзијата на 5G, но тоа не и попречува на плановите за во иднина. Откако...

5G веќе е минато – Huawei развива 6G

0
И покрај проблемите со САД и забраната на американскиот претседател, Huawei веќе гледа во иднина и работи на развој на нови технологии. Моментално во...