Почетна Тагови ARKUP

Таг: ARKUP

Ова е првата куќа во светот која истовремено е и соларна...

0
Компанијата ARKUP ја направи првата соларна јахта во светот која е голема колку една куќа и ја нуди сета удобност на еден луксузен дом...

Соларни пловечки домови се дизајнирани да издржат и поплави и урагани

0
Многу крајбрежни предели бараат решенија за спас во случај на големо покачување на нивоата на морињата и океаните. Холандскиот архитект Коен Олтиус и компанијата...

ВИДЕО: Пловечки домови кои се отпорни на урагани од четврта категорија

0
Овие домови можат да издржат ветришта со јачина на ураган од четврта категорија. Јахтите на коишто може да се живее имаат поглед на водата...

ARKUP е пловечка куќа отпорна на урагани

0
Годинава видовме какви ефекти може да имаат силните урагани. Харви и Ирма се само некои од бурите кои уништија илјадници домови, но архитекти сега...