Apple ќе претстави софтвер дизајниран да ја намали употребата на паметни...

0
Конференцијата Worldwide Developers Conference на Apple, која ќе почне за неколку дена во Сан Хозе, Калифорнија и ќе трае до 8 јуни, ќе донесе повеќе новини,...

Nokia претстави нови паметни телефони

0
Компанијата HMD Global, која има лиценца за користење на брендот Nokia, може да бие исклучително задоволна со успехот кој го остварија на пазарот во...

Начинот на кој одите ќе се користи за идентификација наместо отпечатоците...

0
Можеби во иднина ќе треба да внимавате како се движите кога ќе влезете на аеродром. Секој се движи малку поинаку од другите и научниците...

Кинези со вештачка интелигенција ќе ги оценувaат тестовите на децата на...

0
Додека денес учениците и студентите чекаат со денови професорите да ги оценат тестовите и испитите, во иднина резултатите ќе се знаат веднаш, а оценките...