Ворен Бафет вели дека една одлука ги разликува успешните луѓе од...

0
Ворен Бафет знае како да носи паметни одлуки. Една од тие одлуки е да каже НЕ речиси на се. Друга е да ги вработи...

Како да се изборите со критиките: Директорот на LinkedIn има одличен...

0
Никој не сака да го критикуваат шефовите или колегите. Ретко кој може да остане со ладна глава и со разбирање да ги прифати негативните...

Џеф Безос ја откри неговата формула за успех

0
Основачот и извршен директор на Amazon, Џеф Безос, е познат по работата на иновации и пробивање на нови терени. Неговите компании веќе го променија...

Стив Џобс: Една особина ги разликува успешните луѓе од сонувачите

0
Стив Џобс имаше несекојдневни високи очекувања. Тој ги предизвикуваше луѓето да рабоат понапорно, подолго и да постигнат повеќе. Некогаш дури и повеќе токолку што...