Компанијата Еликософт учествува во Регионален форум за е-агробизнис во Нови Сад

- Advertisement -

 

Компанијата ЕЛИКОСОФТ за информациски инженеринг, која е присутна на бизнис пазарот во Македонија повеќе од дваесет години, присуствуваше на Регионален форум за е-агробизнис во Нови Сад, Србија – во организација на Food and Agriculture Organization of the United Nations, кој се одржа изминативе денови.

- Advertisement -

М-р Катерина Јакова Лазарова, раководител на сектор за развој на софтвер „Смарт ИТ решенија за успешен бизнис во компанијата ЕЛИКОСОФТ, присуствуваше на Регионалниот форум за е-агробизнис презентирајќи три решенија од областа на агробизнисот:
Матична евиденција во сточарство
Откуп на тутун
Управување со возен парк 
Платформа за зелен раст (GGP) е невладина организација формирана од млади професионалци од Република Македонија, со цел да се зајакне концептот на зелен раст. Фокусот е ставен на три столба: земјоделство и рурален развој, животна средина и иновации. Сите три столба се засноваат на две хоризонтални функции: одржливост и усогласеност со ЕУ, со водечка цел да се подигне свеста и да се прошири перспективата на ГГП во и надвор од Република Македонија.

Сподели!
- Advertisement -