Tio of the Week- Набрзинка

- Advertisement -

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење.

Ајде… Сега… Веднаш!! Нестрпливи сме! Сакаме да се случуваат работите сега и веднаш.

Но, не oди тоа баш така.

- Advertisement -

Да, може нешто да се случи набрзинка само ако претходно убаво сте испланирале, во спротивно, набрзинка се прават само проблеми, ништо друго.

Живееме во брзо време и тоа многу влијае врз сите нас. Секојдневно се соочуваме со информации за тоа како може да се ослабе за 3 дена, како може да се збогатиш за 7 дена итн. итн.

- Advertisement -

И сите сме свесни дека да беше така, тогаш сите ќе бевме она што сакаме или посакуваме да бидеме. Но за да биде нешто така, потребна е:

– истрајност

- Advertisement -

– конзистентност

– фокусираност

– време

Едно да е јасно: Ништо нема набрзинка! За сè треба време.

Среќна Нова година и многу успех,

@kalin.babusku

Член на тимот МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ Консалтинг

Сподели!
- Advertisement -