ВИДЕО: Компанија направи уред кој се управува со енергија од позитивните мисли

- Advertisement -

Брендот Life is Good верува во моќта на оптимизмот. За да откријат дали позитивното размислување навистина има толкава моќ тие ја направија машината Power of Optimism, која ги користи позитивните мисли на луѓето за една чаша да ја наполни со вода.

Бел уред се поставува на главата и ја мери електричната активност на мозокот на луѓето, а доколку мислат позитивно и се фокусирани на екран на кој се појавува некоја реченица за мотивација, посебни активности во мозокот испраќаат сигнал да се отвори славината и да се пушти вода.

- Advertisement -

Машината Power of Optimism Machine е креирана од креативната агенција The Garden од Торонто и од студиото за дигитална продукција ThinkingBox. Можете да видите како функционира од видеото погоре.

Сподели!
- Advertisement -