7 C
Skopje
петок, февруари 21, 2020

Прва конференција за ФИДИК договори за градежништво во Скопје

Kabtel desktop

Асоцијацијата на инженери консултанти на Македонија (АЦЕМА) денеска во Скопје организира Прва конференција за ФИДИК договори.

На конференцијата, најавено е обраќање на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и на извршниот директор на ФИДИК, Енрико Винц.

Организаторите нагласуваат дека конференцијата е значајна за учесниците во градежни проекти кои се изведуваат во Македонија, во регионот и во интернационални рамки, како и за претставниците на државните институции и органите на локалната самоуправа кои се вклучени во градежништвото.

Членови на АЦЕМА се седум компании во Македонија кои нудат консултантско-инженерски услуги и тоа Бетон АД Скопје, ФЕГО Инженеринг Доо Скопје, Гранит АД Скопје, Жикол Дооел Струмица, ТЦС Билдинг Аутоматион Скопје, Сириус Консалтинг Дооел Скопје и Градежен Институт Македонија АД Скопје.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •