Македонски тим меѓу топ 10 на #Google #HashCode програмерскиот натпревар во Даблин

- Advertisement -

Македонскиот тим на Netcetera се пласираше во топ 10 на #Google #HashCode од вкупно 5,000 тимови! Ова е одличен пласман на нашиот тим на програмерскиот натпревар во Даблин, Ирска организиран од Google на кој учествуваа тимови од Европа, Блискиот Исток и Африка

NCA тимот, составен од Александар Ников, Панче Чавковски. Војче Кушевски и Кристијан Јанкоски, кои се и дел од Netcetera го постигнаа овој голем успех откако претходно на прелиминарното квалификационо онлајн натпреварување беа меѓу највисоко рангираните тимови кои добија покана да учествуваат на финалето на #HashCode натпреварот во Даблин, каде во живо решаваа тешки предизвици во период од 12 часа.

- Advertisement -

 

 

- Advertisement -

 

Сподели!
- Advertisement -