14.3 C
Skopje
недела, ноември 17, 2019

Дневни Архиви: ноември 25, 2018

Зa брз економски раст најдобриот избор се земјоделство и одговорно рударство

Можат ли земјоделството и рударството да коегзистираат е дебата која во изминатите две години се распламти. Се развија две спротивставени страни и излегоа ставови...

„Југохром“ ќе постави филтри со кредит од МБПР

Владата ја задолжи Македонската банка за поддршка на развојот (МБПР) да склучи договор за кредит од 92.242.500 денари со комбинатот „Југохром“ од Јегуновце за...

Во кој месец е најдобро да стартувате сопствен бизнис?

Ако планирате да започнете некој бизнис, треба да размислите да почекате до идниот септември или октомври. Зошто? Затоа што според истражувањата, луѓето во просек...

Упатство за употреба на креативниот ум – Дејв Бирс

 Креативноста е обвиена со толку голема мистика. На старите Грци тоа им било магично тоа им било толку магично, што моментот на инспирација го...

„Осломеј“ во 2020 година ќе обезбедува струја и од сонцето

Паралелно со производство на електрична енергија од јаглен во РЕК „Осломеј“ се вложуваат напори и за производство на чиста енергија од обновливи извори. АД...

Франција повикува на формирање европски конзорциум за производство на батерии

Франција ги повика европските производители на батерии и автомобили на создавање конзорциум кој би можел да ја задоволи растечката побарувачка за електрични возила и...

НАЈПОПУЛАРНИ