-2.2 C
Skopje
четврток, јануари 27, 2022

ВИДЕО: Ова е првиот целосно 3Д печатен моторцикл во светот

Kabtel desktop

Ова е првиот 3Д испечатен, целосно фунцкионален електричен моторцикл во светот. Nera е производ на компанијата Nowlab. Сите делови на моторциклот, со исклучок на електрониката, се 3Д испечатени. Тука спаѓаат гумите, тркалата, рамката, виљушката и седиштето.

Nera ги поместува границите на креативноста на инженерингот.


Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!