6.7 C
Skopje
недела, декември 8, 2019

Денеска се одржува македонско-бугарски бизнис форум во Скопје

Kabtel desktop

На форумот ќе учествуваат  претставници на над 50 компании од Република Бугарија и уште поголем број  претставници на македонски компании на овој бизнис-форум, кој е прв по потпишувањето на договорот за пријателство, добрососедство и соработка помеѓу двете земји во 2017 година. Компаниите од двете земји ќе имаат можност да остварат меѓусебни средби со цел интензивирање на меѓусебните бизнис-односи.

 

 

 

Денеска се одржува бизнис-форум „Македонија-Бугарија 2019“, кој се организира по иницијатива на заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, и потпретседателот на Советот на министрите на Република Бугарија, Томислав Дончев.

На форумот ќе учествуваат  претставници на над 50 компании од Република Бугарија и уште поголем број  претставници на македонски компании на овој бизнис-форум, кој е прв по потпишувањето на договорот за пријателство, добрососедство и соработка помеѓу двете земји во 2017 година. Компаниите од двете земји ќе имаат можност да остварат меѓусебни средби со цел интензивирање на меѓусебните бизнис-односи.

Сподели!
  •  
  •  

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!
  •  
  •