-2.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022

Фајнанс тинк: само најбогатите домаќинства ќе можат да вратат една просечна плата од ДДВ

Kabtel desktop

Фајнанс тинк објави инфографик во врска со најавената мерка за годишен поврат на ДДВ по домаќинство. Според анализираните податоци, само најбогатите домаќинства кои годишно трошат по 1,2 милиони денари, ќе можат да вратат една просечна плата со новонајавената мерка.  Најсиромашните домаќинства ќе вратат само 738 денари.

Сподели!

НАЈПОПУЛАРНИ

Сподели!