ВИДЕО: Со ова несмртоносно оружје ќе ги фатите криминалците како каубоец со ласо

- Advertisement -

Fort Wort SWAT претстави несмртоносно оружје со помош на кое нема да ви избега ниту еден криминалец кој ќе се противи на апсењето и ќе проба да бега. Од оружејето кое личи на тејзер се исфрла јаже долго речиси 2,5 метри и го лови осомничениот.

BolaWrap 100 е оружје со кое на далечина можете да го заловите осомничениот. Јажето може да се исфлри на максимална далечина од 3 до речиси 7,5 метри и да се обвитка околу телото на криминалецот. На двата краеви на јажето има куки кои се закачуваат на облеката.

- Advertisement -

Кога еднаш ќе го исфрлите јажето кон некого не мора да чекате долго за да фатите друг криминалец. За само 10 секунди можете да фатите уште некого кој ќе се даде во бегство или е далеку од вас. Полициските сили на овој начин ќе можат побезбедно да се справуваат со криминалците.

Сподели!
- Advertisement -